Bill Gates wil AI ontwikkelen om eind te maken aan “polarisatie” en om “democratie te kunnen redden”

Microsoft-oprichter Bill Gates interviewde onlangs Sam Altman, CEO van OpenAI, om de toekomst van AI te bespreken en het potentieel voor nieuwe mondiale controles om vrede, veiligheid en democratie over de hele wereld te handhaven. De vraag is: aan wiens ideeën moet de wereldbevolking zich onderwerpen om wereldvrede te bewerkstelligen? OpenAI en Microsoft werken momenteel aan het promoten van kunstmatige intelligentie als een instrument om overheden over de hele wereld te beïnvloeden en om mondiale uitdagingen op te lossen.

Tijdens het interview betreurden Gates en Altman hoe de Amerikaanse regering er de afgelopen vier jaar niet in is geslaagd de “polarisatie” op sociale media te beheersen. Ze geloven dat AI het probleem van ‘polarisatie’ zou kunnen oplossen en daarmee ‘de democratie zou kunnen redden’.

Om dit te doen zou AI zo moeten worden ontworpen dat het de spraak controleert en leugens als feiten oplegt – de bevolking hersenspoelt met propaganda en mensen misleidt totdat iedereen gedwongen wordt het eens te worden ter wille van de ‘eenheid’.

Overheden en sociale-mediabedrijven papegaaien de verhalen van Bill Gate al na en slagen er niet in iedereen onder controle te houden door middel van censuur

Helaas heeft de Amerikaanse overheid de afgelopen vier jaar rechtstreeks contact gehad met sociale-mediabedrijven – maar dat was om belangrijke informatie (en specifieke informatiebronnen) te verbieden, censureren en op de zwarte lijst te zetten die de verhalen van de farmaceutische industrie en de overheid in twijfel trok. Deze verhalen over propaganda en controle waren destructief voor de samenleving. Het ‘veilige en effectieve’ verhaal over het COVID-vaccin werd bijvoorbeeld gebruikt om mensen om te kopen, te schande te maken, valse deugden op te leggen en valse schuldgevoelens in te prenten om mensen te manipuleren om het te gebruiken. Alle echte wetenschappelijke informatie over de COVID-prikken stond op de zwarte lijst.

Degene die AI controleert, zal de publieke opinie kunnen vormen en aanzienlijke invloed op mensen kunnen uitoefenen. Met AI kan propaganda gemakkelijker als feit worden vermomd. Er zal een ongelooflijk onderscheidingsvermogen en wijsheid nodig zijn om te begrijpen hoe AI-systemen zijn ontworpen om mensen op psychologisch, emotioneel en gedragsniveau te controleren. Als AI wordt ontwikkeld door mensen als Bill Gates, kunnen we verwachten dat zijn versie van ‘wereldvrede’ gepaard gaat met censuur van afwijkende stemmen. We kunnen ook een volledige stopzetting van de wetenschappelijke methode (en ethiek) verwachten, en een non-stop belastering van de waarheid over zaken die onze individuele gezondheid en vrijheid betreffen.

Bron